Добре дошли в
УСОБ - Семково

Свеж въздух и екстремни преживявания те очакват в УСОБ - Семково! Разположен на 17 км. от гр. Белица, сгушен в полите на Рила планина, на средна надморска височина 1650 - 1700м., комплексът разполага с 38 стаи и 5 апартамента.

Настаняване и ценоразпис

УСОБ - Семково разполага с двойни и тройни стаи, апартаменти и туристически спални. Стаите са разделени на категории спрямо удобствата, които предлагат. Настаняването става след 14:00 часа, а напускането - до 11:00. При въпроси по настаняването, моля обърнете се към условия за ползване или отдел „Социално Обслужване“. Графична схема на почивната база може да намерите тук.

#

Двойна стая

Двойните стаи са реновирани и разполагат с две легла, телевизор, самостоятелен санитарен възел и балкон. Стаите имат южно изложение. Възможно е настаняване от един или двама човека.

#

Тройна стая

Тройните стаи разполагат три легла, телевизор, самостоятелен санитарен възел и балкон. В почивната база реновинари и нереновирани стаи с южно изложение и нереновирани стаи със северно изложение.

#

Апартамент

Апартаментите имат две стаи. Едната стая е оборудвана със спалня и гардероб, а в другата стая има холова гарнитура, състояща се от разтегателен диван, фотьойли и масичка. Апартаментите са оборудвани с телевизор, хладилник. Имат два балкона и самостоятелен санитарен възел.

Услуги и удобства

Почивната база разполага с множество услуги и определени удобства. За подробности и повече информация, моля обърнете се към условия за ползване или отдел „Социално Обслужване“.

Сауна

Сауната в почивната база предлага отлични условия за релаксация и почивка и е на разположение на гостите с допълнително заплащане.

Стол-ресторант

Ресторантът е с капацитет 80 места. Има възможност за предварителна заявка или свободна консумация.

Механа

Механата разполага с камина и създава топлина и уют през студените зимни дни. Предлагат се услуги печене на агне и прасе.

Организирани групи

Станцията има възможност за настаняване на организирани групи, бели и зелени училища.

Wi-Fi

В почивната база има наличен безплатен Wi-Fi.

Транспорт

Базата предоставя удобен превоз както между близките гари и станцията, така и до писта "Еделвайс" и обратно.

Зимни спортове

Природното богатство и съществуващите ски – писти и оборудване превръщат Семково в курорт за масов ски – туризъм. Ски пистите достигат обща дължина 4 км. Някои от тях се намират на северните склонове и са сравнително трудни. Пистите покрай курорта са с малък наклон и са подходящи за масов спорт. УСОБ Семково има 4 поддържани ски – писти с различна степен на трудност.


Регион и забележителности

Курортния комплекс Семково е кръстен на местен човек на име Сенко. През 1976 г. получава статут на курорт с местно и национално значение. През 1962-1963 г. преподаватели и студенти от Технически университет – София се организират и с общи средства и усилия започват изграждането на високопланинската база. Тя е първата построена в местността. Курортният комплекс Семково е прекрасно кътче, сгушено в полите на Рила планина. Намира се на 17 км. северно от гр. Белица на 1600 м.н.в. Заобиколен е от високи планински върхове, ледникови езера, планински речни долини, покрити с обширни иглолистни гори. Около курорта се намират живописни местности и езера, до които се стига по маркирани туристически пътеки – Полежанския циркус и Сухото езеро, Вапският циркус и Вапските езера, Скалишкият циркус и Скалишките езера, Чернополянския циркус и езера и др. Oт к.к. Семково може да се достигне и до други високопланински ледникови езера и величествени върхове, които се извисяват на над 2500 м.н.в. – Голям мечи връх, Ангелов връх, Средния връх, Лопатишки връх и др.

Местност "Андрианов чарк"

Местност "Царски кладенец"

Местност "Панорамата"

Историческа местност "Равен"

"Белишки скали" при местност "Бабина дупка"

Водопадна каскада „Белишка пъстрина“

Водопади „Казаните“

Минерален извор в месноста „Копанци“

Параклис „Свети Никола“

Станков Водопад

Парк за танцуващите мечки

Rila Fun Park